Wednesday, September 24, 2008

Талх барьцгаая

Орц: Нэг аяга ус, нэг аяга цєцгий, 1/4 аяга тос, 5-6 аяга гурил, 1/2 аяга элсэн чихэр, хоёр єндєг

Хийх арга: Усандаа тос, цєцгийг холиод гурилаа нэмж модон халбагаар сайтар хутгах явцдаа элсэн чихэр, єндгийг нэмж сайтар холино. Гурилаа 8-10 минут нухахад наалдамхай нь багасч хатуурна. Зуурсан гурилаа нимгэхэн тосолсон саванд хийгээд дээд талыг нь тосоор шvршээрэй. Ингээд саваа битvvлээд дулаан газарт нэг цаг орчим байлга. Дээд талын гурилан бvрхvvлийг нимгэн зvсч авна. Гурилаа нимгэн элдэж хуруугаараа чангахан хуйл. Ингээд хоёр зуурмалаа тосолж бэлтгэсэн хайруулын савныхаа ёроод хийгээд таглаж хоёр дахин єсч хєєтєл нь 45-60 минут байлгана. Гурилаа хєєсний дараа талхны савны дээд талаар ил гарсан хэсэгт єндєгний зуурмагаа тvрхээрэй. 190°С-ийн халуун зууханд 30-35 минут орчим жигнэ.

Орц: Нэг аяга ус, нэг аяга цєцгий, 1/4 аяга тос, 5-6 аяга гурил, 1/2 аяга элсэн чихэр, хоёр єндєг

Хийх арга: Усандаа тос, цєцгийг холиод гурилаа нэмж модон халбагаар сайтар хутгах явцдаа элсэн чихэр, єндгийг нэмж сайтар холино. Гурилаа 8-10 минут нухахад наалдамхай нь багасч хатуурна. Зуурсан гурилаа нимгэхэн тосолсон саванд хийгээд дээд талыг нь тосоор шvршээрэй. Ингээд саваа битvvлээд дулаан газарт нэг цаг орчим байлга. Дээд талын гурилан бvрхvvлийг нимгэн зvсч авна. Гурилаа нимгэн элдэж хуруугаараа чангахан хуйл. Ингээд хоёр зуурмалаа тосолж бэлтгэсэн хайруулын савныхаа ёроод хийгээд таглаж хоёр дахин єсч хєєтєл нь 45-60 минут байлгана. Гурилаа хєєсний дараа талхны савны дээд талаар ил гарсан хэсэгт єндєгний зуурмагаа тvрхээрэй. 190°С-ийн халуун зууханд 30-35 минут орчим жигнэ.

No comments:

Blog Archive

цэкогийн тухайд

My photo
Mongolia, Darkhan, Christian
Байдагã¿é л нэг Монгол хатагтай даа