Орц: Хятад байцаа 200 гр, улаан чинжvv нэг хоолны халбага, ногоон сонгино хоёр ширхэг, сармис хоёр хумс, цагаан гаа нэг ширхэг, элсэн чихэр хоёр цайны халбага.
Хийх арга: Байцаагаа цэвэрлэн дэлбээ бvгдэд нь давс цацан 20-30 минут байлгаад усанд зайлж шvvж авна. Улаан чинжvvг усанд дэвтээж дээрээс нь сонгино, сармис, цагаан гааг жижиглэн хэрчиж хийж хутга. Давсалж бэлтгэсэн байцаагаа энэхvv бэлтгэсэн амтлагчдаа дvрэн базаж дэлбээ завсар бvрт амтлагчаасаа тvрхэж єгнє. Эцэст нь байцаа халуун ногоонд болдог тул чанахгvй гэдгийг анхаараарай.
Хоёрдугаар хувилбар:
Орц: Кимчи /бєєрєнхий цагаан байцаа/, 100 гр, давс 30 гр, бєєрєнхий сонгино 100 гр, сармис таван гр, нунтаг улаан чинжvv, цуу.
Хийх арга: Кимчи буюу бєєрєнхий цагаан ердийн байцааг таллан хувааж савх байдлаар нарийн хэрчинэ. Хэрчсэн кимчийг давсалж 2-3 цаг байлгана. Бєєрєнхий сонгино сармисыг жижиглэн хярж хєшиглєєд нунтаг улаан чинжvvтэй холино. Давсалсан дээрх кимчийг шаазан буюу вааран саванд шилжvvлэн хийж бэлтгэсэн сонгино, сармис, улаан чинжvvний холимогоор амталж найруулна. Найруулсан кимчийг уг саванд 2-3 хоног дарж бэлэн болгоно. Хэрэв кимчийг бэлтгэсэн єдєрт нь зочдод єгєх болбол цуу бага зэрэг нэмнэ.
Хийх арга: Байцаагаа цэвэрлэн дэлбээ бvгдэд нь давс цацан 20-30 минут байлгаад усанд зайлж шvvж авна. Улаан чинжvvг усанд дэвтээж дээрээс нь сонгино, сармис, цагаан гааг жижиглэн хэрчиж хийж хутга. Давсалж бэлтгэсэн байцаагаа энэхvv бэлтгэсэн амтлагчдаа дvрэн базаж дэлбээ завсар бvрт амтлагчаасаа тvрхэж єгнє. Эцэст нь байцаа халуун ногоонд болдог тул чанахгvй гэдгийг анхаараарай.
Хоёрдугаар хувилбар:
Орц: Кимчи /бєєрєнхий цагаан байцаа/, 100 гр, давс 30 гр, бєєрєнхий сонгино 100 гр, сармис таван гр, нунтаг улаан чинжvv, цуу.
Хийх арга: Кимчи буюу бєєрєнхий цагаан ердийн байцааг таллан хувааж савх байдлаар нарийн хэрчинэ. Хэрчсэн кимчийг давсалж 2-3 цаг байлгана. Бєєрєнхий сонгино сармисыг жижиглэн хярж хєшиглєєд нунтаг улаан чинжvvтэй холино. Давсалсан дээрх кимчийг шаазан буюу вааран саванд шилжvvлэн хийж бэлтгэсэн сонгино, сармис, улаан чинжvvний холимогоор амталж найруулна. Найруулсан кимчийг уг саванд 2-3 хоног дарж бэлэн болгоно. Хэрэв кимчийг бэлтгэсэн єдєрт нь зочдод єгєх болбол цуу бага зэрэг нэмнэ.
No comments:
Post a Comment